Met gebruikte software van li-x leveren resellers een licentie-transfer-keten die door iedere audit komt

Met de verkoop van rechtszekere en goedkope, gebruikte softwarelicenties bieden resellers hun klanten een echt alternatief voor nieuwe aanschaffingen, of het nu in een pakket is of opgedeeld.

Vorige week sprak het OLG Düsseldorf (hoogste rechtscollege van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) een ter discussie staand oordeel uit over het geschil ‘Usedsoft tegen USC’. De licentie-adviseur had in een persbericht geadviseerd “voorzichtig bij het kopen van opgedeelde volume-licenties” te zijn, waarvoor het Bundesgerichtshof (Duitse hoogste federale gerechtshof) echter al in 2014 groen licht had gegeven.

De aan- en verkoop van gebruikte software is legaal en dat geldt ook voor de handel van volume-licenties. Bij het inkopen en doorverkopen van gebruikte software is het absoluut irrelevant of het hierbij gaat om een afzonderlijke licentie of om volume-licenties die in een pakket zijn gekocht.

Het is echter wel belangrijk dat alle documenten worden meegeleverd die voor het aantonen van de uitputtingsvoorwaarde nodig zijn. Alleen als een handelaar, zoals li-x, bij alle stappen de benodigde transparantie biedt, staan de klanten daadwerkelijk aan de veilige kant, ook in het geval van een audit.

25.07.2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.